brændeovn til koks, Brændeovne fra Morsø

Ny brændeovn – vælg den bedste brændeovn. Morsø står for høj kvalitet og solide materialer. Varmen fra den smukt konstruerede støbejernsbrændeovn er helt enestående. Du finder ikke et andet materiale, der er i stand til at skabe en så stabil og kontrolleret varme, der langsomt og behageligt fordeles i

brændeovn til koks, Brændeovne fra PEJSEbutikken

Morsøs nye brændeovn 6870 er en flot væghængt brændeovn i moderne og stilrent dansk design. En væghængt brændeovn kan let integreres i hjemmet og tilpasses den øvrige boligindretning. Denne brændeovnsmodel giver desuden et fantastisk og fascinerende indkig til flammerne.

Ordningen indeholder intet krav om nykøb af en brændeovn. Den bliver sat i værk allerede i midten af november, og pengene fordeles efter først-til-mølle princippet. Den samlede pulje er på 45 millioner kroner, og det rækker til at skrotte små 17 procent – eller i alt 21.000 ovne.

Det vil muligvis få nogle til at skifte, men nok langt fra alle. Til gengæld er det, med det forslag, fuldstændig ligegyldigt om du har en gammel og utroligt forurenende brændeovn, eller en spritny og miljøvenlig ovn. Rigtig mange mennesker er glade for deres brændeovne af “ikke-rationelle årsager” (fx. synes de det er hyggeligt).

A: JA! det må du godt. Reglen er at skorstenens lysningsareal skal passe til den samlede indfyrede effekt. Som hovedregel kan en 15 cm. skorsten godt klare et oliefyr + en brændeovn. Hvis du er i tvivl kan du få din lokale skorstensfejermester til at beregne om lige netop din skorsten er stor nok.

PDF-fil

til renselemme og til skorstenen, hvis den skal renses fra toppen (eks. stålskorstene). Møbleringsafstand Den anbefalede møbleringsafstand er 300 mm. men man bør dog vurdere, om møbler og andet vil blive udtørret af at stå tæt på ovnen. Afstand til brændbart materiale foran ovnen er 300 mm. En brændeovn bliver varm under fyring.

Bedre og stærkere brændeovn findes ikke. Skabt til andengangs købere, der ved hvad man lægger vægt på i en rigtig brændeovn. Hver detalje har sin mening og er udformet med baggrund i langvarig erfaring, for at skabe den optimale styrke, sikkerhed og et brugsrigtigt design.

Brændeovn og stålskorsten skal opstilles i henhold til Bygningsreglementet. Der skal ikke søges om byggetilladelse, medmindre der er tale om 2-familiehuse eller etagebyggeri. Her får du en række gode råd til valg af den helt rigtige brændeovn og skorsten samt til korrekt opstilling og vedligeholdelse.

Briketter – et miljøvenligt valg Briketter er lavet af sammenpresset overskudstræ fra eksempelvis produktion af møbler. Bindemidlet, som får briketterne til at hænge sammen, er udelukkende den harpiks, som findes naturligt i træet. Der er således ikke tilsat lim eller andre bindemidler. Briketter er derfor lige så miljøvenlige og CO2-neutrale at fyre med som almindeligt træ

brændeovn til koks, Briketter og Træbriketter til Brændeovn

Briketter – et miljøvenligt valg Briketter er lavet af sammenpresset overskudstræ fra eksempelvis produktion af møbler. Bindemidlet, som får briketterne til at hænge sammen, er udelukkende den harpiks, som findes naturligt i træet. Der er således ikke tilsat lim eller andre bindemidler. Briketter er derfor lige så miljøvenlige og CO2-neutrale at fyre med som almindeligt træ

Nej, koks er slagger fra kul og kan ikke bruges til andet end at afise fortove med. Det gjorde man da jeg var barn og boede i lejlighed med koksfyrede kakkelovne. Det svinede også ganske forfærdeligt! Så lad være med at bruge det. I haven kan du kun bruge ren træaske fra rent træ og kun i små mængder.

Ulempen er, pga. størrelsen som ligner en alm. brændeovn al´a den på billedet, at han “kun” kan hælde 20Kg piller på ad gangen. Det svarer ca. til en døgns forbrænding – jo, så koster den også ca. 25 kilo så vidt jeg husker, men der findes flere forskellige modeller.

Husk dog at ovnen skal være fyldt med piller og klar til start inden den forlades, for at kunne stå klar til næste gang du ringer. Fordele ved de 2 typer brændeovne. Fordelen ved den traditionelle brændeovn er, at har du adgang til at skaffe billigt brænde, kan den håndterer alle typer af brænde, selv briketter, koks

Min fødselsdags gave til mig selv i 2008, var en Knudsen brændeovn type “Vulkano, two in one” med indbygget “varmegris” , grisen er en varmevæksler, der udnytter varmen fra forbrændingen i brændeovnen og overfører den til centralvarme anlægget. Bændeovnen er opgivet til, at yde 8 Kw. på brændeovns siden og 3 Kw til vand siden.

Jeg er den lykkelige ejer af en gl. brændeovn – et flot møbel. Ovnen er lavet af støbejernsovn, ca 1 m høj og oprindelig beregnet til fyring med koks og derfor muret ud i brændkammeret i ca. 45 mm tykkelse. Ovnen skal renoveres og skal fremover anvendes til træbrænde. Er det nødvendigt at udmure ovnen, når den skal anvendes til træ.

5 ÅRS GARANTI på pladejernsovne med hensyn til materiale- og fabrikationsfejl. Ud over Morsøs 10 års produktgaranti, leverer Morsø reservedele til vore brændeovne i op til 10 år efter, at en ovntype er udgået af produktion. Garantiperioden regnes fra salgsdato. For at sikre bedst mulig garantibehandling, kan du registrere din brændeovn.

Videovisning pletfjerning Smudstype: sod, koks og madrester Brændeovn Grillrist