dmi vestsjælland, DMI advarer: Voldsomt vejr på vej – Ekstra Bladet

DMI advarer: Voldsomt vejr på vej. – De vestvendte kyster bliver også ramt, herunder Vestsjælland. Det bliver dog ikke samme stormstyrke – men kraftigt bliver det,

dmi vestsjælland, Fugt rimer i kulde

Forskningschef bliver DMI’s ny vicedirektør. 9. juni 2020. DMI’s direktion styrkes på det klimafaglige område med valget af forskningschef Ulrik Korsholm, som ny vicedirektør. Sammen skal DMI’s direktør Marianne Thyrring og den nye vicedirektør lede instituttet igennem disse års store kald og forandringer.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), som har udsendt et varsel om voldsomt vejr i Sydvestjylland, på Fyn, Vestsjælland og øerne. De voldsomme vindforhold skaber udfordringer flere steder i trafikken. Kort efter klokken 13 er Øresundsbroen blevet spærret i begge retninger.

DMI’s meteorologer råder over en bred vifte af prognoser og prognoseværktøjer, I Himmerland, Østjylland, på Vestsjælland og Falster blev der stedvis registreret kraftig regn (mere end 24 mm regn på 6 timer), men skybrud slap danskerne for i denne omgang.

DMI varsler risiko for skybrud med hagl og torden flere steder i løbet af de sene aften- og nattetimer. Det sker, fordi den varme luft, der i dag har givet høje temperaturer mange steder i landet, bliver afløst af en lidt koldere luft, der kommer ind fra vest.

Det melder den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Martin Lindberg. Årets hidtil varmeste dag blev målt torsdag i København med 29,0 grader, og den rekord kan allerede blive slået både fredag og lørdag, hvor temperaturerne kan nærme sig 30 grader i Sydvestjylland og på Vestsjælland.

Pas på i trafikken, advarer DMI. Sydjylland, Vestfyn og Midt- og Vestsjælland er hyllet ind i tåge.

Siden april 2012 har jeg, med svingende regelmæssighed, screendumpet DMIs vandtemperatur-kort og delt dem her på SwimOut.dk. Det har jeg gjort, fordi jeg godt kan lide at følge med i, hvordan de danske vandtemperaturer har artet sig tidligere – og dengang kunne jeg ikke finde oversigter andre steder.. Med DMIs ny hjemmeside (Til lykke med ikke-særlig-brugbar-farvelade-kort, DMI!), ser

Så hedebølge ventes primært i Syd-, Vest- og Midtjylland og i Nord- og Vestsjælland, skriver han. Varslet gælder fra onsdag klokken 14 til mandag klokken 14, og du kan følge vejrudviklingen på dmi.dk.

dmi vestsjælland, Vestfyn: DMI varsler tæt tåge

Pas på i trafikken, advarer DMI. Sydjylland, Vestfyn og Midt- og Vestsjælland er hyllet ind i tåge.

DMI advarer mandag morgen om tæt tåge flere steder i landet. – I den sydlige del af Jylland, den vestlige del af Fyn og Midt- og Vestsjælland er der sat varsel op for tæt tåge, fortæller

DMI varsler nu farligt vejr flere steder i landet. Først og fremmest melder DMI om skybrud i Midt- og Vestsjælland fra tirsdag eftermiddag frem til natten til onsdag. Det betyder, at regnen lokalt kan falde så tungt, at der er tale om 15 millimeter regn på en halv time – nogle steder helt op til 30 millimeter.

DMI har således natten til lørdag målt 6,9 graders frost ved Isenvad, der ligger lidt syd for Ikast i Midtjylland. Ifølge TV2 er det 28 år siden, at temperaturen har sneget sig så langt ned så sent på året. 21. april i 1991 blev der ifølge TV2 målt 7,3 graders frost.

DMI advarer mandag morgen om tæt tåge flere steder i landet. – I den sydlige del af Jylland, den vestlige del af Fyn og Midt- og Vestsjælland er der sat varsel op for tæt tåge, fortæller meteorolog ved DMI Lars Henriksen ved sekstiden mandag morgen. DMI varsler først om tæt tåge, når der er

I ugerne 28, 29, 30, 31 har kontoret åbent fra 9.00 til 12.00. Du er velkommen til at sende en mail direkte til din kontaktperson i DGI Midtjylland eller til

Løbet aflyses, hvis DMI varsler, at al unødvendig udkørsel i området omkring løbet frarådes eller hvis vejrforholdene på stedet, gør det for farligt at gennemføre løbet. Vi aflyser ligeledes, hvis løbet IKKE kan afholdes indenfor sundhedsmyndighedernes retningslinjer for Covid-19.

DMI forventer hedebølge og mere end 28 grader i det meste af Jylland fra onsdag klokken 12 og flere dage frem. Det skriver vagtchef Frank Nilsen mandag på dmi.dk. Meget varm luft strømmer i øjeblikket op mod Danmark fra sydøst, og det er årsagen til det varme vejr, der venter Danmark fra onsdag.