fakta om flagermus, Nyheder om forskning og videnskab

En flagermus har god grund at hyle om natten: Ved konstant at sende højfrekvente lyde ud i mørket, lytter den sig frem til sin mad. Flagermusenes høje hyl sender nemlig ekko tilbage, når de rammer noget. Og flagermusen er ekspert i at høre, om lydenes ekko kommer fra noget spiseligt.

fakta om flagermus, flagermus — Den Danske Ordbog

Søgning på “flagermus” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk.

Hvor er det fedt, at du vil prøve vores quiz om dyr i Danmark! Vi har gjort den lidt svær i dag – så det er spændende, hvor mange spørgsmål, du kan svare på! Nå, men her kommer quizzen.

Flagermus-bekæmpelse Hvis du ikke er træt af at have besøg af flagermusene, men ikke er specielt glad for det tilflugtssted, de har valgt, så kan du med fordel opsætte en kasse på husgavlen til dem. Efter en succesfuld flagermus-bekæmpelse, er det alfa og omega, at du får tætnet alle huller og indgange, så flagermusene ikke vender tilbage.

Flagermus har etableret et navn som bærere af rabies. Selv om de kan modtage og sende rabies, mindre end én procent af vilde flagermus testes positive for rabies, ifølge Organisationen for Bat Conservation. Men de fleste af flagermus ikke har rabies, er en værdig ide at udvise forsigtighed, hvis du er udsat for en flagermus.

Nej, i stedet er det ækle spindelvæv og uhyggelige fladgermus, det handler om! Denne halloweendekoration er nem at hænge op i sin kæde! Fakta om Flagermus Dekoration. Dekorér halloweenfesten med en uhyggelig flagermus, som dingler i en kæde! Halloweentilbehør. Mål: 31 cm. Materiale: Plast. Pakken indeholder: Flagermus i kæde

“Vilde fakta: Flagermusen” [1. udgave, 1. oplag] af Marta Prims – Indbundet Bog (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet). På dansk. Genre: Billedbøger. Udgivet 12/8-2019. Vejer 400 g og måler 251 mm x 251 mm x 10 mm. 32 sider. Her kan man læse om flagermus i alle afskygninger – lige fra verdens mindste flagermus, som bare er 3 cm lang, til de store frugt-flagermus, flyvende

Flagermus. Lizzie Høysholdt og Else Stig Hermansen Første Fakta er en serie letlæselige fagbøger for børn på 6-8 år. Første Fakta behandler spændende emner som dyr, natur, teknik, erhverv, Læs mere om

Køb Flagermus af Else Stig Hermansen – hurtig levering og lav pris. Første Fakta er en serie letlæselige fagbøger for børn på 6-8 år. Første

fakta om flagermus, Norsk Zoologisk Forening: Fakta: Flaggermus

Om våren, når de opplagrede fettreservene nesten er oppbrukt, våkner flaggermusene og blir igjen aktive. I lyse sommernetter ser vi dem flagrende på insektjakt, og ikke sjelden blir flaggermus påtruffet i hus. De artene som oftest påtreffes i hus i Norge er nordflaggermus, dvergflaggermus og brunlangøre (langøreflaggermus). Registrering

Forside / Fakta om fugle / Fuglestationer. Fuglestationer Udskriv Email Imponerende træk med flere hundrede tusinde trækkende ederfugle, 15.000 rødstrubede lommer, 50.000 suler, og sjældne fugle som hvidnæbbet lom, sodfarvet skråpe, rødhalset gås, amerikansk sortand og blå glente.

Langøret flagermus (Plecotus auritus) viser sig kun i enkelte eksemplarer i gruben og kun midt på vinteren. Hvert år i efterårsferien sætter vi fokus på fakta og myter om flagermus ved et arrangement specielt tilrettelagt for børn og barnlige sjæle.

– Tilstedeværelsen af flagermus er et vidne om naturværdien og økosystemet i et område, lyder det fra Jan Durinck. Registreringsarbejdet går i gang allerede her i juli. Som led i projektet vil den nyeste viden om flagermusene i Thy blive formidlet til alle interesserede. FAKTA Projektet har fået 323.350 kroner i støtte fra 15. juni Fonden.

Discountkæden får nu lov at bygge på Skaboeshusevej i Nyborg

Vi kan have alle hånde forestillinger om, hvordan det er at være en flagermus. Vi ser hvad den gør, vi kan måle aktiviteten i dens hjerne og beskrive dens sanseapparat. Men desuagtet vore bestræbelser kan vi højst nå til at forestille os, hvordan det er for os at være en flagermus, og ikke hvordan det er for en flagermus at være en flagermus.

Det er sjældent, der forvilder sig en flagermus ind i stuerne, men det sker et par gange om året, blandt andet på Frederiksberg. Flagermusene, der er fredede, holder som regel til i etageadskillelser og andre steder, hvor den ikke generer nogen. Naturvejledere og vildtkonsulenter hjælper.

Minder om flagermuses lydjustering i skoven. På Syddansk Universitet forsker Signe Brinkløv netop i ekkolokalisering hos flagermus og fugle, og hun mener, at det nye studie er spændende læsning. »Det er faktisk en meget fin parallel til det, vi ser hos flagermus.