Femø Kvindelejr

Kvindelejr på Femø | TINE SCHMEDES

1971 Kvindelejren Femø Smålandsfarvandet Nord for Lolland Danmark Kvindelejr på Femø Harmoni, Sindig-Blid på 9 måneder og jeg kørte til Kragenæs lille havn, hvor færgen skulle lægge til, for at bringe os fra Lolland til Femø. Vi hyggede i bilen – for vi kom for tidligt. I lang tid holdt vi alene dér, men da vi…

LEJRENS HISTORIE | Kvindelejren

Fakta – Femø – femo.dk

Femø danner rammen om to tilbagevendende, veletablerede og anerkendte festivaler, nemlig verdens ældste kvindefestival – Femø Kvindelejr og Femø Jazzfestival. Kvindelejren startede i 1971 og har samme opbygning hvert år med temauger sommeren igennem med op til over 100 deltagere per uge.

Femø Kvindelejr 1971-

Praktiske oplysninger – Femø jazzfestival

Femø Jazz musikkontakt: e-mail: [email protected] Lægen på Femø Niels Svensson tel. 5471 5005. Offentlige transportmidler rejseplanen.dk. Pengeveksling Da der ikke er nogen bank på Femø, har vi etableret Dankort terminaler i Jazzboden og sekretariatet.

Femø - Kvindeplakater

Kilde 227 – Kvindelejr på Femø – Forside | Kvinfo.dk

kvindelejr pÅ femØ Da rødstrømpebevægelsen startede for lidt over et år siden, var der nok ingen, der forestillede sig, hvor omfattende konsekvenser den ville få for deltagerne, og hvor vidtrækkende politiske implikationer der lå i den.

Museum Lolland-Falster | Femø kvindelejr

Kvindelejren på Femø – historie-online.dk

Der blev første gang afholdt kvindelejr på Femø i 1971. Ca. 400 kvinder deltog i denne – verdens (vistnok) første kvindelejr – her fortælles lidt om lejrens historie. Arrangørerne forklarede, at der var brug for en kvindelejr, fordi ”i dagligdagen er alle ting fast opdelt mellem hvad vi skal foretage os og hvad mændene skal foretage sig.

LEJRENS HISTORIE | Kvindelejren

[PDF]

Femø – museumamager.dk

Femø Femø har et areal på lidt over 11 km2 og havde i begyndelsen af 1900-tallet over 700 beboere og har nu ca. 120 indbyggere. Øen har færgeforbindelse til Kragenæs på Lolland; havnen benyttes i dag af mange lystsejlere om sommeren, og øen er bl.a. kendt for sommerens kvindelejr.

Femø - Kvindeplakater

RobinHus – Femø, supertilbud boliger forretning

Femø er måske nok mest kendt for den årlige kvindelejr, der har været afholdt på øen siden 1971 og for Femø Jazzfestival, der løber af stablen hvért år i starten af august – begge dele trækker udover bådfolket, rigtig mange turister til øen.

Femø - Kvindeplakater

Femølejren fylder 40 | Information

Jeg har en kammerat, som var med sin mor på nogle af disse ø-lejre. Han har ofte nævnt, at de ture på Femø var et mareridt for ham, fordi han tydeligt kunne fornemme, at kvinderne “nød” at irettesætte de små drenge – som en pædofil sadist, der endelig fik en fornemmelse af overtag, i en ellers stor sø af personlige nederlag.

Femø - Kvindeplakater

To kvinder besejrede Femø i våddragter | TV ØST

– Melanie (Büscher, red.) tager på kvindelejr på Femø hver år, så hun tænkte, mon ikke man kan svømme rundt om den ø, uden hun helt vidste, hvor langt der var, fortæller Gitte Bjørlig. Ingen hjælp at …

info

Lolland Færgefart – vi sejler til Fejø, Femø og Askø – Forside

Det er kun muligt at reservere plads på færgerne til Femø og Askø. Til Fejø er der ikke reservations muligheder. Ved reservation til Femø eller Askø skal du opgive gyldigt tlf. nr. og bil nr.

Femø Kvindelejr 1971-

På Femø vil jeg leve og dø – politiken.dk

 ·

Jun 28, 2013 · Femø kvindelejr eksisterer i bedste velgående på 42. år. »Lige så mange som bølger mod stranden, lige så sikkert som dagen bli’r til nat, er vi kommet her for at blive, er vi kommet her for at give hinanden kraft«.

Omvisning i udstilling om Femø kvindelejr | Altomhistorie.dk

Femø – hvor himlen kysser jorden | Visitlolland-falster

Turen til Femø starter med færgen Femøsund fra Kragenæs på Lolland. Undervejs kan du nyde en pragtfuld udsigt over Fejø, Askø og Lilleø og et rigt fugleliv. Hvis du er heldig bliver færgen måske fulgt på vej af et par legesyge marsvin. Første stop må være hos købmanden i Det gule Magasin, hvor der både er mulighed for at få sig en bajer på terrassen og leje en cykel til turen

Femø - Kvindeplakater

Bridgelejligheder, wellness og arrangementer på Femø

På Femø er der bakket og frodigt, som naturbeskrivelsen i dan danske nationalsang – levende hegn med stynede popler, enge, moser og dejlige badestrande med rent vand – små stier mellem husene og et pragtfuldt gadekær i Nørreby. Hver sommer afholdes der Kvindelejr, og Femø Jazz.

Danskhedens kvindelige tørklæder (af Rune Engelbreth Larsen)

FORSIDE – Femø Jazz Festival

 ·

50 ÅRS JUBILÆUMTil sommer kan festivalen fejre 50 års jubilæum, og dermed er Femø Jazz Festival en af landets ældste festivaler med overnatning.Festivalen voksede støt i 1970’erne, og Femø Kros lokaler bliver for trange. Festivalen flyttede derfor ud på en naturskøn strandeng, hvor den også ligger i …

Anna Skaarup Jacobsen Portfolio: Plakat for Femø Kvindelejr '10

UGERNE | Kvindelejren

Kvindekamp

HØR: Karen Syberg fortæller i 1981 om oprettelsen af Femølejren

FAMILIEUGE 29/2018 | Kvindelejren

8 free Magazines from KVINDELEJREN.DK

Femølejren fylder 40 | Information

HØR: Karen Syberg fortæller i 1981 om oprettelsen af Femølejren

LEJRENS HISTORIE - KvindelejrenKvindelejren

8 free Magazines from KVINDELEJREN.DK

Femø - hvor himlen kysser jorden | Visitlolland-falster

RODEKASSEN/PRESSE | Kvindelejren

HØR: Karen Syberg fortæller i 1981 om oprettelsen af Femølejren

Tillykke: Danmarks heldigste årgang fylder 70 | aoh.dk

CAREMAKER: Indsamling: Crowdfunding af en uge på Femø