Hirschholm Slot

Visit Hørsholm Hirschholm Slot og historie – Helsingør By

Tidligere lå Hirschholm Slot i byen, som man kan se et levn af på Hørsholm Kommunes byvåben, der indeholder hovedet af en hjort (hirsch = hjort på tysk). Christian 6. lod dette slot bygge i årene 1734-44, og de næste årtier blev det bl.a. benyttet af kabinetsminister Struensee som færdedes sammen med Christian 7.s dronningehustru på stedet.

Hirschholm Slot sold by Bruun Rasmussen, Copenhagen, on Monday, May 30, 2011

Hirschholm Slot – glans og skandale – Museum Nordsjælland

Det er mere end 200 år siden, at Hirschholm Slot blev revet ned, men historien om det prægtige slot huskes stadig, ikke mindst fordi det var rammen om nogle af Struensee-tidens mest dramatiske optrin. Vi skal høre om slottet og om dets kongelige beboere.

Hirschholm, Hørsholm - 1001 fortællinger om Danmark

Hørsholm Kirke (tidligere Hirschholm Slot) | Visitcopenhagen

Hirschholm Slot blev opført i barokstil i årene 1730-44 af bygmester Lauritz de Thurah som sommerresidens for den kongelige familie. Slottet havde fire fløje i to etager og var omgivet af voldgrave. Det gik for at være et af Europas smukkeste slotte, ofte kaldet Nordens Versailles.

Hirschholm Slot - glans og skandale - Museum Nordsjælland

[PDF]

Hirschholm Slots park og dens første slotsgartnere

Hirschholm Slot, så han kan overtage min stilling som slotsgartner og slotsforvalter ved Odense Slot. Han skal være mine børns værge, og han har lovet mig og dem at opdrage dem med den samme kærlighed, som han vil opdrage sine egne 3 børn med. Tholle (1931). Herman Hunæus døde i 1756, og den 26.

Hirschholm Slot | Altomhistorie.dk

Hirschholm Slot | Wikiwand

Hirschholm Slot var et slot i barokstil i det nuværende Hørsholm. Slottet blev opført i 1730–44 af hofbygmester Lauritz de Thurah som sommerresidens for Christian 6. og dronning Sophie Magdalene.

Hirschholm Slot sold by Bruun Rasmussen, Copenhagen, on Monday, May 30, 2011

GC3BE07 Hirschholm Slot (Traditional Cache) in Denmark

Hirschholm Slot (GC3BE07) was created by EsbenGjetrang on 1/24/2012. It’s a Small size geocache, with difficulty of 2, terrain of 2.5. It’s located in Denmark. Free counters Hirschholm Slot var et slot i barokstil beliggende i det nuværende Hørsholm.

DRONNINGENS_GOBELINER_Aeldre_enevaelde

Hirschholms slot – Wikipedia’s Hirschholms slott as

Hirschholm Slot var et slot i barokstil beliggende i det nuværende Hørsholm.Slottet blev opført i 1730–44 af hofbygmester Lauritz de Thurah som sommerresidens for Christian 6. og dronning Sophie Magdalene.. På grunden, hvor slottet blev opført, havde tidligere stået et mindre jagtslot opført i slutningen af 1500-tallet af Frederik 2. og Christian 4.

Ugift mor i 1950'ernes Hørsholm

DEBAT: Struensee/Hirschholm Slot-museum i Hørsholm?

Jan 18, 2013 · Skandalen fandt sted på Hirschholm Slot og førte til at slottet blev opgivet og forfaldt for siden at blive revet ned. Vi har brug for en udstilling som viser modellerne af slottet, og måske en ny og større åben model, som giver mulighed for at se ind i slottet og forstå livet, som det levedes her.

Hørsholm Slot

Sophienberg Slot – Wikipedia, den frie encyklopædi

Sophie Magdalene havde forud opført Hirschholm Slot, men i tilknytning hertil savnede parret et fristed ned mod Øresund, så man kunne nyde udsigten med de mange forbisejlende skibe.

Hirschholm Slot, H. C. Rosted DKK 98.00 - antikvarisk.dk - bedre brugte bøger - Dansk ...

Kapellaner i Asminderød-Grønholt Sogn

Hirschholm Slot 1734, opdraget på Frederiksborg slot og død 11/5 1756. Tredje gang blev han den 7/3 1758 gift Anna Lucie Lindberg, f. c. 1739 og død 1758. Fjerde gang blev han den 3/11 1758 gift Christine Marie Elisabeth Torp, f. c. 1721 og død i København 1798.

Hoersholm kirke tidligere hirschholm slot - Small Danish Hotels

Hjorten der fik et halsbånd af dronningen | Lille Kleos

Nov 20, 2017 · Hirschholm slot stod færdig i 1744 og blev sommerresidens for Christian d. 6 og hans dronning Sophie Magdalene. Arkitekten var den kendte Laurids de Thurah der bl.a. var arkitekten bag Eremitage slottet, Det kongelige Palæ i Roskilde, Marmorbroen og spiret på Vor Frelsers Kirke.

Hørsholm Slot - kroneborg.dk

Skandaleslot blev revet ned for 200 år siden – Kristeligt

Struensee, Caroline Mathilde og landets dårlige økonomi var årsag til, at Frederik den Sjette besluttede sig for at rive Hirschholm Slot i Hørsholm ned i 1810 Året er 1772. Johann Friedrich Struensee er blevet halshugget på Øster Fælled Torv i København, og dronning Caroline …

Hirschholm, Hørsholm - 1001 fortællinger om Danmark

Skau & Co.: På toppen af bakken

Lokalhistorie: Hovedstaden

sadelmager-dahlman.dk

HØRSHOLM

Fredensborg Slot - Wikipedia, den frie encyklopædi

Sophienberg Slot - Wikipedia, den frie encyklopædi

File:Christiansborg 1908-2.jpg - Wikimedia Commons

Louise of Denmark's affair with a page - History of Royal Women

Hoersholm Visit Hørsholm North Sealand capital region of denmark Denmark Visit Hoersholm population

Sophienberg Slot - Wikipedia, den frie encyklopædi

Hørsholm Kirke | VisitDenmark

Hørsholms Egns Museum | Museum Nordsjælland | Museer i København og Omegn

Frydenlund - Wikipedia, den frie encyklopædi

Hørsholm Kirke | Gyldendal - Den Store Danske

Kokkedal Slot | Artikler | Ivan Eltoft Nielsen

Tekst