Historien Om Hammershus

Historien om S/S Hammershus – Nexø Museum

Historien om S/S Hammershus Bygget i København 1899. 235 tons. Solgt til Allinge 1929. Ophugget 1937. Førere af S/S Hammershus: Kaptajn L. A. Ødbergsen, 1899-1915 Kaptajn Peter Dich, 1915-1924 Kaptajn Peter Vesth, 1924-1929. Kaptajn Lars August Ødbergsen 1855-1936.

Velkommen til Hammershus

Bornholms historie – Wikipedia, den frie encyklopædi

Hammershus fungerede som fæstning frem til 1743, hvor den blev forladt og opgivet som fæstning. [18] [19] Allerede inden var borgen dog forfaldet kraftigt, og den var for længst blevet forældet i forhold til udviklingen af kanoner , der selv med relativt lille kaliber kunne forurette stor skade på en teglstensborg som Hammerhus.

Hammershus | Gyldendal - Den Store Danske

Hammershus – dk.videnskab.historie.lokalhistorie

Ved Hammershus ruinen slog jeg følge med en turistguide (en ung pige), som levende fortalte sit følge historien om Hammershus. På vejen tilbage mod cafeteriet (det var i 1950 vandrerhjem), fortalte hun mig at der havde ligget et hotel mellem vandrerhjemmet og ruinen. Hotellet skulle være fjernet i …

Bornholm | #JonRahrRunning

Bornholm – historie | Gyldendal – Den Store Danske

I 1149 havde kongen måttet afgive tre af de fire herreder til Lunds ærkebispesæde, som omkring 1250 byggede det mægtige Hammershus og med vendernes hjælp i 1259 stormede Lilleborg, hvorved Rønne Herred også blev indtaget. Konge og bisp var længe i strid om Hammershus og dermed om retten til at opkræve skatter på Bornholm.

Gruppe-rundvisninger og særarrangementer - Bornholms Middelaldercenter

Hammershus – Bornholmernes Historie

Man kan ikke komme uden om det. Det er et fantastisk motiv. Det er Bornholm. Hammeren med fyret, Hammerhavnen som blev grundlagt omkring 1892 samt ruinen …

Brosten og mursten. - Billede af Hammershus, Bornholm - TripAdvisor

Her sad kongens datter i 22 år | Historienet.dk

Dec 20, 2007 · Om formiddagen den 8. august 1663 kastede et skib anker ud for Sankt Annæ Bro i København. Om bord på skibet var Christian 4.s datter, Leonora Christina. 13 dage forinden var hun blevet arresteret i England, hvor hun af pengenød havde …

Lokalhistorie: Bornholm

Hammershus forsvar i 1645 – Bornholmske tingbøger

Det eneste sted hvor der blev kæmpet var ved Hammershus.. Episoden er en af mange, som den bornholmske historiker M.K. Zahrtmann skriver om. I Bornholmske Samlinger nr. 4, 1909 er der en udførlig beskrivelse af svenskernes angreb på Bornholm og den efterfølgende belejring og indtagelse af Hammershus.

Ruiner

Destinationens historia: Hammershus, Bornholm

Sep 23, 2010 · Då Hammershus idag enbart består av ruiner, så kan man tycka att det inte finns så mycket att se, men där håller jag inte riktigt med. För även om byggnaden inte är intakt med väggar och tak, så får man ändå en känsla av hur Hammershus en …

Destinationens historia: Hammershus, Bornholm

Hammershus – apmollerfonde.dk

Inde i centret fortæller en ny udstilling historien om Hammershus. Foto: Jens Lindhe Indenfor formidler en ny udstilling Hammershus’ historie via en række touchscreens, og en animation baseret på den omfattende 3D-scanning giver et bud på, hvordan fæstningsværket så ud i middelalderen, mens det stadig husede myteomspundne magthavere og var omdrejningspunkt for diverse nordiske stridigheder.

Leonora Christina Og Corfitz Ulfeldt – busylower.com

Bornholms historie – læs om Bornholms historie fra

Da Bornholm var af stor strategisk betydning, blev Hammershus også et stort omdrejningspunkt i historien. Man mener, at Hammershus blev bygget omkring år 1200 af kong Valdemar Sejr og ærkebiskop Anders Sunesen. Kongen og ærkebiskoppen sloges længe om Hammershus og dermed retten til at opkræve skatter på Bornholm.

Seværdigheder

Om os – Om Bornholms middelaldercenter

På Hammershus tilbyder Bornholms Middelaldercenter guidede ture rundt på ruinen, hvor historien om borgen gennem tiderne formidles levende og inddragende – for børn og barnlige sjæle, særligt middelalderinteresserede mm.

Hammershus Borgruin – HAVEHUSET

Undervisningsmateriale – Historien om Danmark

Med klip fra DR1s serie Historien om Danmark, arkivklip, genstande fra landets museer, korte artikler og billedserier lægger vi op til, at eleverne skal undersøge, deltage i og bruge historie i klasselokalet, på museer og i lokalområdet.

Hammershus Slotsruin i Allinge - Find Seværdighed i hele landet

Hammershus

Bornholm - Cityprinsesserne

10 | May | 2013 | @ Cecilie

Hammershus | Gyldendal - Den Store Danske

Bornholm | #JonRahrRunning

Hammerhus - Kærretur | Lejrskole på Bornholm

Velkommen til Medics lille hyggelige hjørne: Pinsebesøg af Faster Nina dag 1

Hotel Hammershus - Bornholmernes Historie

Bornholm - Cityprinsesserne

Hammershus - Bornholmernes Historie

En dag på hammerhus

Skattejagt: Historien om Eskils testamente - Bornholms Middelaldercenter

vandretur | JonRahrRunning

Helhedsplanen belejrede Hammershus - Boligsocialt Fællessekretariat

Historie

Forside - Bornholms Middelaldercenter