Hvidsten Gruppen Medlemmer

Hvidstengruppen – den første modtagegrupper

2 af de faldskærmsfolk, der var blevet nedkastet ved Hvidsten, blev anholdt i Århus af Gestapo den 13. december 1943 og under forhørene brød de sammen og gav oplysninger, som bl.a. ledte frem til Hvidstendgruppen. Den 11. marts 1944 arresterede Gestapo 9 af Hvidstengruppens medlemmer og den 17. marts yderligere 4 samt en af gruppens kontakter.

Historiske billeder om Hvidstengruppen - Hvidstengruppen

Hvidsten Gruppen – Modstandsbevægelsen

 ·

Hvidsten Gruppen udførte altså ikke selv aktioner mod besættelsesmagten men var med til, at en skærpelse inden for modstanden kunne finde sted i sommeren 1943, fordi de modtog de fornødne ressourcer og opbevarende dem, indtil de kunne blive afhentet.

Hvidstengruppen « Eticha.dk

Hvidsten Gruppen | Visitranders

Hvidsten-gruppen som Barner Andersen oplevede den. – Gjerlev J. : Hellas, 2005. – 125 sider : ill. Hertil findes videokassette: Hvidsten-gruppen En af gruppens medlemmer fortæller, på baggrund af skoleelevers spørgsmål, om arbejdet og opgaverne som frihedskæmper, om opholdet i Vestre fængsel og i tysk koncentrationslejr.

Hvidstengruppen

Det sidste medlem af Hvidstengruppen er død | Ligetil | DR

 ·

Aug 17, 2017 · Gruppen modtog våben, som blev kastet ned af engelske fly på en mark lige uden for Hvidsten. Gruppen blev fanget af tyskerne i 1944 og otte af dens medlemmer blev henrettet. Seks andre medlemmer kom i fængsel i kortere eller længere tid.

Gallapremiere på Hvidsten Gruppen - Lokalavisen.dk

Kgl. priviligeret Hvidsten Kro

Hvidsten Kro søger uddannet kok og en kokke-elev. Send din ansøgning til: [email protected] eller mød op med CV og ansøgning. Hvidsten Gruppen Der skete det i 1943, at modstandsbevægelsen søgte efter pålidelige folk til at modtage faldskærmsjægere, våben og ammunition.

Medlem af Hvidstengruppen: Mig skal du ikke græde for - Kristeligt Dagblad

Hvidsten Kro Film – YouTube

Apr 19, 2013 · Medlemmer af Radio Djurslands og Radio Røndes støtteforeninger var på tur med Tonny’s Rejser til Hvidsten kro, fredag den 12. april 2013. …

Hvidsten Kro - 1001 fortællinger om Danmark

Hvidstengruppen – purhuslokalarkiv.dk

I sommeren 1944 og helt indtil befrielsen håbede man i dyrlægefamilien, at det ikke var rigtigt at alle 8 medlemmer af gruppen var blevet henrettet. Døtrene fra Hvidsten Kro, Tulle og Gerda, var dog blevet interneret i Tyskland og senere den 2. august benådet.

HVIDSTEN

‘Hvidsten Gruppen’: Derfor var slutscenen så

Apr 21, 2014 · Henrettelsen af de otte medlemmer af Hvidstengruppen fandt sted nøjagtig, som det blev gengivet i filmen. Hvis slutscenen i filmen om ‘Hvidsten Gruppen’ gav et ekstra stærkt sug i maven, skyldes det blandt andet, at henrettelsen af de otte modstandsfolk foregik på nøjagtig samme måde, som det skete i virkeligheden for 70 år siden.. For at gøre scenen så virkelighedstro som muligt

Hvidstengruppen

Historisk > Om Hvidsten Gruppen – Hvidstengruppen Filmen

Selve Hvidsten-gruppen blev desuden ofte bistået af faldskærmsfolk under Geislers ledelse og folk fra Randers. De fleste modtagelser fandt sted på en plads ved Allestrup Gård, ikke langt fra kroen. Men i marts 1944 var det slut. En arresteret faldskærmsmand havde røbet gruppen, og tidligt om morgenen den 11. marts slog Gestapo til efter

Et år senere i marts 1944 blev gruppen sprængt af Gestapo . 8 af gruppens medlemmer blev ...

Litteratur om Hvidstengruppen – natmus.dk

Axel Holm: Hvidsten Gruppen (1945). Bogen beskæftiger sig ikke i detaljer med de enkelte modtagelser, men lægger vægten på at skildre gruppens medlemmer. Jørgen Røjel: Modstandsgruppen Hvidsten (1984). Røjel aftrykker en lang række breve, som gruppens medlemmer sendte til deres familier, mens de sad fængslet.

Hvidstengruppen - Wikipedia's Hvidstengruppen as translated by GramTrans

Fredesblog.dk – Home | Facebook

Fredesblog.dk 23 hrs · Advertisement | upgraded my phone and got a matching powerbank (for the longs days on the road with the stroller # lifeontheroad ) use the code: fredes to get 20% at @idealofsweden