iskriv debatindlæg, Alinea Dansk

Er du utilfreds med fritidstilbuddene til unge i din kommune, toiletterne på din skole eller regeringens seneste udspil? Så kan du faktisk gøre noget ved det. Du kan skrive et debatindlæg. 

iskriv debatindlæg, Debatindlæg

Et debatindlæg minder om et læserbrev, men er længere og kan gå mere i dybden med problemet. Hvor læserbrevet udtrykker en holdning til et problem, vil debatindlægget ikke blot udtrykke en holdning, men også vise, hvordan man kan løse problemet. Læserbreve kan også give løsning på problemet, men det er ikke et genrekrav. Kilde

iSkriv.dk:Debatindlæg Centralefærdigheds‐og vidensmåliforløbet Forløbetsoverordnede læringsmål Eleven skal lære genren at kende ved at læse og undersøge et debatindlæg. Eleven kan udarbejde opinions‐ og ekspressive tekster. Eleven har viden om argumenterende og reflekterende fremstillingsformer.

Her kan du downloade Dansk-opgaven Debat indlæg og tusindvis af andre opgaver helt gratis! Beskrivelse: god debatindlæg, som er lavet i sammarbejde med iskriv, igennem et forløb. den kan bruges fordi at de fleste skoler er jo begyndt at arbejde med iskriv Opgaven er i

Stort eller lille bogstav – ikke altid en nem sag.. Stort bokstav . Hver ny sætning begynder med et stort bogstav. Navne skrives med et stort bogstav, f.eks. navne på .

Når du skal skrive i genren “dagbog/privat dagbog” er det ofte en fiktiv situation, da du til eksamen vil komme ud for at skulle sætte dig i en andens sted. 1. Du skal give din dagbog en dato. 2.

PDF-fil

Fede mennesker skal betale mere Af Niels-Erik Dalgaard, konsulent Jeg står i lufthavnen ved skranke nr. 28. Foran mig står en nydelig, slank ung dame, som er ved at tjekke

Københavns Professionshøjskole

PDF-fil

9. klasse 2011 – 2012 Side 3 JV

iskriv debatindlæg, Hvilken genre vil du skrive i?

Forfatteren har en viden og en holdning til emnet. Kommentaren kan fx leveres i et læserbrev, debatindlæg eller en leder. Eksempel Uddrag fra læserbrev. Trods venlig henstilling var vores nabo Jens Hansen så uforskammet at sprede gylle på sin mark dagen før vores datter skulle konfirmeres.

5 iskriv leverer med andre ord ikke blot indhold, men faciliterer hele undervisningen. iskriv er funktionel it, der understøtter elevernes samarbejde og hjælper dem med at strukturere og kvalificere deres genreforståelse og skriveproces. At iskriv er et digitalt undervisningsmateriale, der giver mulighed for, at eleverne kan arbejde individuelt og selvstændigt, indebærer ikke, at læreren

Debatindlæg. Debatindlæg. Genretræk og layout. debatindlæg. PDF document. padlet drive. more_vert. Ind i dansk Ind i dansk Hjælp til de forskellige genrer, samt tips til selve skriveprocessen. Ind i dansk. Hjælp til analyse og skrivning i dansk. indidansk. more_vert. Kildeangivelser.

Prøven i skriftlig fremstilling Prøven i skriftlig fremstilling varer 3½ time, og tager udgangspunkt i et opgavesæt, hvor internettet må anvendes i skriveprocessen.

Her kan du downloade Dansk-opgaven Martine Brumsbjergs debatindlæg analyse og tusindvis af andre opgaver helt gratis! Beskrivelse: Et debatindlæg, som ved at generaliserer de voksne mennesker argumenterer for, hvor dårligt og uretfærdigt det er, at de voksne generaliserer den unge generation. Det er det man møder i Martine Brumsbjergs debatindlæg, som blev udgivet d. 29. maj 2016. Om

Klik for at se i Bing6:03

Du skal se denne video, hvis du gerne vil vide, hvordan man skriver en reportage. De links, jeg henviser til i videoen er henholdsvis dansk.gyldendal.dk og filer.gyldendal.dk. Se den flere gange!

Forfatter: Heidi Brønsbjerg

Ordforklaring. Kort tekst der tager udgangspunkt i skrevne kilder eller personlige overvejelser. I teksten diskuterer du spørgsmål og problemer, og du reflekterer over svar eller løsninger.

Kære bloglæser Jeg har fået nyt domæne. Du kan finde det samme link på den nye blog her. God fornøjelse! Hvad er et essay? Begrebet ’essay’ stammer egentlig fra latin ’exagium’ som bl.a. betyder ’undersøgelse’. Det er med samme betydning vi anvender genrebetegnelsen i dag, hvor et essay kan siges at være en undersøgelse, overvejelse