jordskælv rhodos, Rhodos

Jordskælv . Rhodos har oplevet et antal alvorlige jordskælv . De største er den af år 226 f.Kr som ødelagde Kolossen på Rhodos , den af 3 maj 1481 som ødelagde store dele af byen Rhodos, [2 ] og den som skete 26 juni 1926 . [3 ] Den 15 juli 2008 tændte et jordskælv med magnituden 6,3 for Richter-skalaen til mod øen.

jordskælv rhodos, Billeje Rhodos

I 227 f.Kr. ødelagde et jordskælv mange bygninger på øen – Rhodos by blev næsæten lagt i ruiner, inklusive Kolossen. Rhodos blev hurtigt genopbygget, og øen blev meget velhavende, indtil uoverensstemmelser med Romerriget fik økonomien til at stagnere. Rhodos kom i 395 ind under det Østromerske Rige.

Natten til fredag har et jordskælv med en styrke på 6,7 ramt ud for den græske ferieø Kos, hvor to meldes dræbt. Skælvet kunne også mærkes på Rhodos samt på den tyrkiske vestkyst i Marmaris. I den tyrkiske by Bodrum er 70 personer ifølge Ritzau indlagt med skader som følge af rystelserne, og i alt meldes der om 120 sårede.

Rhodos er blandt andet kendt for den gigantiske statue af solguden Helios kaldet ’Kolossen på Rhodos’, der ofte er afbilledet skrævende henover havneindsejlingen og spejdende ud over havet. Statuen blev rejst i år 282 f.Kr. men fik desværre kun lov til at stå i 56 år, før den væltede under et jordskælv.

51 Kristendommen kommer til Rhodos med apostlen Paulus. 1240 Veneziaerne får kontrollen over Rhodos. 155 Jordskælv : 1309 Johannitter-ridderne erobrer Rhodos og bygger mange borge for at forsvare sig. 1453 Tyrkerne begynder at erobrer Grækenland. 1948 Rhodos bliver igen en del af Grækenland: 1522 Tyrkerne erobrer Rhodos

Kolossen på Rhodos Kolossen på Rhodos regnes for at være et af verdens syv vidundere. Det gamle Grækenland var i det meste af sin historie inddelt i bystater, der hver for sig ikke havde nogen særlig styrke. Ialysos, Kamiros og Lindos var sådanne bystater, der begge lå på Rhodos. De lagde deres territorier sammen i 408 f.v.t. med Rhodos som fælles hovedstad.

Mandraki Harbor Rhodos. Statuen blev ødelagt under et jordskælv, som ramte Rhodos i år 226 f.v.t. Byen Mandraki blev voldsomt beskadiget, og statuen knækkede ved sit svageste punkt, knæene. Statuen stod kun i 55 år. Ifølge den byzantinske historiker Cedrenus, invaderede araberne Rhodos i år 654.

Kolossen på Rhodos, et af De Syv Underværker. Man ved ikke, hvordan den så ud, eller præcis hvor den stod, men antikke kilder beskriver den som en over 30 m høj bronzestatue af solguden Helios anbragt i Rhodos by. Den blev rejst 304-292 f.Kr. som tak for byens redning fra Demetrios Poliorketes’ belejring i 305-304 f.Kr. Kolossen blev udført af billedhuggeren Chares.

Kolossen på Rhodos (ødelagt af jordskælv) Fyrtårnet i Alexandria (ødelagt af jordskælv) De syv vidundere fascinerede rejsende i antikkens tid. Som det kan ses ud fra listen, har jordskælv og brande desværre gjort det af med de fleste af de syv vidundere.

jordskælv rhodos, Kolossen på Rhodos

På den græske ø Rhodos, som i størrelse er lidt større end Lolland, og som blandt os skandinaver mest er kendt som en sol- og badedestination, tronede den mægtige Kolossen af Rhodos op mod himmelen som et af de imponerende underværker, inden den blev ødelagt i et jordskælv.

Mandraki Harbor Rhodos. Statuen blev ødelagt under et jordskælv, som ramte Rhodos i år 226 f.v.t. Byen Mandraki blev voldsomt beskadiget, og statuen knækkede ved sit svageste punkt, knæene. Statuen stod kun i 55 år. Ifølge den byzantinske historiker Cedrenus, invaderede araberne Rhodos i år 654.

Kolossen på Rhodos (bygget for at fejre øens sejr over Cypern i år 303 f.Kr.) var en af verdens største statuer, indtil den blev ødelagt ved et jordskælv 50 år senere). Rhodos’ nuværende borgmester planlægger at bygge en ny version af indsejlingen til havnen – og gøre den fem gange større end originalen. Foreslået læsestof

Kolossen på Rhodos. Kolossen på Rhodos var én af oldstidens 7 vidundere.Men den originale – 30 m høje bronze skulptur – styrtede sammen under et jordskælv i 236 f.v.t. Kolossen var en hyldest til solguden Helios og skabt af Chares af Lindos.Der har siden været tale om at få opført en ny skulptur.

Line oplevede jordskælv: Som at være i en båd på bølgegang. Fredag eftermiddag landede et fly i Aalborg Lufthavn med nordjyske turister, der har været på Rhodos og oplevede jordskælvet.

Det er det største, værste og længste jordskælv, som sydjyden Marianne Dümen har oplevet i sine 15 år i den tyrkiske ferieby Marmaris. Feriebyen blev sammen med de nærliggende græske øer Rhodos og Kos fredag nat ramt af et jordskælv med styrken 6,7 på

120 af jordskælv fandt sted i Zákynthos i år 1900 – 2020. Zákynthos blev ramt af stærke jordskælv 6 gange. Sidste kraftigt jordskælv (33 km på den sydvestlige del af Mouzaki, Grækenland 26. oktober 2018 00:54 – størrelsesorden: 6.8) bidraget til at skade et moderat antal velbygget strukturer i befolkede områder af Zákynthos.

Kolossos statuen (Rhodos og Kos) Den enorme statue Kolossos på Rhodos står og troner ved indsejlingen til Rhodos by. Statuen blev bygget i år 282 før Kristi fødsel. I år 226 før Kristi fødsel ramte et jordskælv imidlertid Rhodos, og statuen blev skadet på det ene knæ.