Kolde Krig

DEN KOLDE KRIG – Baggrund

Den kolde krig er blevet diskuteret meget gennem tiden, og meningerne er stadig mange den dag i dag. En af dem der har stærke holdninger til den kolde krig, er historikeren Bent Jensen. Hans holdninger kommer til udtryk i hans nyligt udgivne bog ”Ulve, får og vogtere”.

Danmark under den kolde krig - YouTube

Den Kolde Krig – Rødovre og den kolde krig

Velkommen til Rødovre og Den Kolde Krig. Her på siden kan du finde forslag til undervisningsaktiviteter om Rødovre og Den Kolde Krig.. Undervisningsaktiviteterne er målrettet folkeskolens udskolingsklasser.

Den kolde krig set fra Aarhus - Aarhus | stiften.dk

Den Kolde Krig – 1945-1991 – natmus.dk

Den Kolde Krig Skilte som dette hang alle steder på eller i nærheden af forsvarets forter, kaserner, depoter og baser. De var en fast del af næsten alle danskeres hverdag, fordi forsvaret rådede over et omfattende net af bygninger og bunkere, som spredte sig over hele landet – både i by og på land.

Kort over den kolde krig anno 1989 - Bitmedia

Den Kolde Krigs Danmarkskort – Fortid.info

Den Kolde Krig Kold-Krigs perioden var karakteriseret af den stående konflikt mellem Øst og Vest og af en evig trussel om krig, der kunne blive udløst med øjebliks varsel. Begge sider forberedte sig intenst på en væbnet konfrontation med enorme omkostninger for de involverede samfund.

Hvad der gør Den Kolde Krig spændende | Kold Krig

Danmark & Den Kolde Krig – DEN KOLDE KRIG

Redegørelse om Danmark og Den Kolde Krig Efter den Kolde Krigs opdeling af Vestblokken med USA og de Vesteuropæiske lande og Østblokken med Sovjetunionen og de Østeuropæiske lande, blev Danmark nødt til at vælge side. Efter Tysklands besættelse af Danmark fra 1940 til 1945 led Danmark af økonomiske problemer samt en høj arbejdsløshed og lav arbejdskraft [1].

Forsvaret af øerne øst for Storebælt under den Kolde Krig

Danmark under den kolde krig – koldkrig-online.dk

Et mødested for alle med interesse for Danmark under den kolde krig. Læs om museer, foreninger, dokumenter, kunst og litteratur, der handler om Danmark under den kolde krig 1945-1991.

piger

Den kolde krig: Tidslinje | Historienet.dk

Sep 08, 2016 · Den kolde krig: Tidslinje Efter 2. verdenskrig sænker et jerntæppe sig over Europa, der bliver delt i øst og vest. De næste 50 år udkæmper USA og Sovjetunionen en skjult krig om verdensherredømmet. Få overblikket over Den kolde krig, der skabte højintensiv spænding i hele verden i …

App afslører Den Kolde Krig | Langeland | Fyens.dk

Den kolde krig – Leksikon for det 21. århundrede

Den kolde krig blev som begreb taget i brug for at karakterisere det spændte forhold som efter 2. verdenskrig opstod mellem vestmagterne, anført af USA, og den kommunistiske verden anført af Sovjetunionen. Den kolde krig kan anses som afsluttet efter Cubakrisen i efteråret 1962.

Kort over den kolde krig anno 1989 - Bitmedia

historie.gyldendal.dk | Den kolde krig

Den kolde krig varede fra 1945 til 1991. De to stærkeste militærmagter, USA og Sovjetunionen, oprustede mod hinanden. Landene forsøgte på forskellige måder at udbrede deres magt i hele verden.

Kold skulder til myter om Den Kolde Krig - Kultur | www.b.dk

Kold Krig | Mortens blog om større krige

Koldkrig.dk er en blog der omhandler den Kolde Krig samt andre interessante større krige. Siden omhandler historier og aspekter fra de relevante krige samt forskellige perspektiver på de forskellige temaer fra krigen, der blandt andet omhandler privatlivets fred.

Den Kolde Krigs lange skygger | Videnskab.dk

[PDF]

Den Kolde Krigs anlæg – slks.dk

undersøgelser og formidling af Den Kolde Krigs anlæg. Vi opfatter Den Kolde Krig bredt som perioden mellem 1945 og 1991. Redegørelsen fokuserer primært på forståelsen af statslige og statsstøttede anlæg, som er opført eller har været brugt til militære eller civile formål under Den Kolde Krig.

Regan Vest og Den kolde Krig i RebildCentret - Vores Avis

Den kolde krig | 1989 – nittenniogfirs.wordpress.com

Den kolde krig var en konflikt mellem de to supermagter USA(Vesten) og Sovjetunionen(Østen), som kæmpede om kontrollen over Europa og sener den øvrige verden. Man kalder Den Kolde Krig for Den Kolde Krig, fordi at ingen af de to supermagter brugte vold på noget som helst tidspunkt.

Kort over den kolde krig anno 1989 - Bitmedia

Danmark i Den Kolde Krig (12:12) | DRTV – dr.dk

Nov 13, 2018 · De hemmelige krigere. En lille gruppe mænd tog den kolde krig så alvorligt, at de også i det skjulte arbejdede på at bekæmpe kommunisterne. Det skete ved hjælp af ulovlige aflytninger, registreringer og en nøje overvågning af det kommunistiske parti, dets medlemmer og aktiviteter.

Den Kolde Krig

Beretninger | Kalklandet

Hvordan oplevede du den Kolde Krig? Alle der har gjort tjeneste i det militære eller civile beredskab under Den Kolde Krig har masser af historier om både sjove episoder og om ting, som har gjort et indtryk på dem, som de aldrig glemmer.

Tema: DDR | Historienet.dk

Forside

Den Kolde Krig - Noter i Historie - Studienet.dk

DDRs kolde krig mod Danmark - Globalt | www.b.dk

Den Kolde Krig Af Jens Aage Poulsen → Køb bogen billigt her

Den Kolde Krig

atomkapløb. USA. Sovjetunionen. krig. supermagt. NATO.

Den kolde krig

Historier for alle | Kalklandet

Historier for alle | Kalklandet

Introduktion til den kolde krig

Den Kolde Krigs Danmarkskort

Koldkrigsforskningen.dk

Moderne Verden | Den kolde Krigs oprindelse

Den nye kolde krig - Debat | www.b.dk