kvinder i bestyrelser, Flere kvinder i bestyrelsen i store danske virksomheder

En optælling foretaget af Ritzau Finans viser, at kvinder nu udgør omkring 27 pct. af medlemmerne i de danske C20-bestyrelser, og efter de næste ugers generalforsamlinger står andelen til at

kvinder i bestyrelser, Kvinder i bestyrelser: Morgendagens superhelte

Organisationen Kvinder I Bestyrelser har gennemgået en lang række undersøgelser fra konsulenthuse, business schools og universiteter. Selv om undersøgelserne peger i begge retninger, når det handler om køn og kompetence, synes velfungerende og resultatrige bestyrelser primært at basere deres succes på at sammensætte et team af de rigtige personer frem for køn.

Mindst to kvinder i bestyrelser med fem medlemmer. Mindst tre kvinder i bestyrelser med seks eller flere medlemmer. – Alle de privilegier som firmaerne har nydt godt af i lang tid, taget i betragtning, så er det på høje tid, at deres bestyrelser inkluderer folk, som repræsenterer mere end halvdelen af befolkningen, sagde Californiens guvernør Jerry Brown, da han underskrev loven sidste år.

Kvinder, som vi har tilbudt en bestyrelsespost, har takket nej. (13 pct. satte kryds her) Det kunne også have været interessant at høre, hvor ofte de selvsamme bestyrelsesformænd selv har forfremmet en kvinde, og om de kan komme i tanke om en kvinde, de burde have forfremmet i stedet for en mand.

BUSINESS // UGENS POV – Endnu en forstemmende undersøgelse viser, at der stadig er langt igen. 56 procent af danske virksomheders bestyrelser – svarende til 33.000 – har fortsat ingen kvindelige bestyrelsesmedlemmer, og noget tyder på, at det nærmest går den modsatte vej.Hvad gør de danske bestyrelser, og hvordan kan de styrke både professionaliseringen og andelen af kvinder i

Læs også: Netværket Kvinder for Europa: Hvorfor er kvinder mere skeptiske over for EU end mænd? For det andet er det ikke altid direkte diskrimination, der forklarer, hvorfor kvinder holdes ude af bestyrelser. En social mekanisme, der menes at være afgørende i forbindelse med bestyrelsesrekruttering, er den såkaldte ‘Rip-Rap-Rup’-effekt.

Kommissionens udspil kommer efter, at kun 24 virksomheder har givet tilsagn om at opfylde en kvote for 30 procent kvinder i deres bestyrelser i 2015 og 40 procent i 2020. Sareen er positiv. I den danske regering hilser man EU-initiativet velkommen. »Jeg synes, at det er rigtig positivt, at EU nu vil indsamle erfaringer fra eksperter og

KVINDER I BESTYRELSER. Københavns Universitet – University of Copenhagen. Rapportér denne profil; Om. Jeg rådgiver om kommunikation og retorik, skriver artikler, holder workshops i argumentation og arbejder med PR og branding hos KVINDER I BESTYRELSER, der er en blanding af en NGO og en kommerciel organisation og politik.

Stilling: Kommunikationsrådgiver hos

Kvinder i bestyrelser – Uden kvinderne skaber vi en ”monokultur” Fordelen ved kvindelige bestyrelsesmedlemmer er flere perspektiver på virksomhedens måde at drive forretning og håndtering af de ledelsesmæssige aspekter. Mie Krog er professionel bestyrelseskvinde med en lang række bestyrelsesposter.

kvinder i bestyrelser, Om kvinder og bestyrelser: Én gang til for Prins Knud …

Mandag Morgen har i en længere række artikler sat kvinder i bestyrelser på dagsordenen, i den forstand at der er et eklatant og bekymrende fravær, og at dette fravær er præcis det samme som tilbage i 2012, hvor man fra politisk hold forsøgte sig med noget, der ligner lovgivning. Men det er ikke de

Det seneste år er andelen af kvinder i bestyrelser gået frem med 1 procentpoint, viser ny årsrapport fra Erhvervsstyrelsen. Udviklingen går stadig i sneglefart, og lovgivningen virker ikke, lyder kritikken. Danmark falder desuden på international liste for ligestillingsindeks, hvor de andre nordiske lande topper.

KVINDER I BESTYRELSER. Københavns Universitet – University of Copenhagen. Rapportér denne profil; Om. Jeg rådgiver om kommunikation og retorik, skriver artikler, holder workshops i argumentation og arbejder med PR og branding hos KVINDER I BESTYRELSER, der er en blanding af en NGO og en kommerciel organisation og politik.

Stilling: Kommunikationsrådgiver hos

Også fordi kvinder nu tager længere uddannelser end mænd. Jeg så fornylig på tekst-TV, at kvindelige ledere er begyndt at ansætte kvindelige mellemledere. Måske skulle kvinderne også selv starte med at få kvinder ind i deres bestyrelser.

Kvinder I Bestyrelser Danmark ApS CVR-nr 39464063 CVRP-nr 1023497642 – Normal . Gothersgade 11, 1123 København K Sammenlign Find lignende. Udskriv; Del firmaprofil

MIG A/S er en kort video om KIB-konferencen MIG A/S, som handler om at optimere sin kursværdi gennem sit helt personlige selskab – med en bestyrelse. På

Forfatter: Women Grow Companies Kvinder I Bestyrelser

Medlemmer af bestyrelser og direktioner 2017. Kvinder udgjorde 19 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i danske selskaber i 2017. I direktionerne var andelen af kvinder 15 pct. Det fremgår af en helt ny officiel statistik over medlemmer af bestyrelser og direktioner i virksomheder, som fremover vil blive udarbejdet årligt ud fra data i Erhvervsstyrelsens såkaldte Deltagerregister.

Når vi taler om kvinder og bestyrelser. En af de undersøgelser, Mandag Morgen refererede til, konkluderede, at der simpelthen ikke er nok bestyrelseskompetente kvinder, fordi for få har titel af CxO eller SVP. Underforstået: Så kan vi heller ikke forvente, at andelen af kvinder i bestyrelser stiger.