Muren I Berlin

Berlinmuren – Wikipedia

Ved Tiergarten, Kreuzberg og sør i Vest-Berlin var muren bygget litt bak sektorgrensen, men med skilt som advarte om at arrestasjoner kunne bli foretatt. [trenger referanse] Skilt ved en grenseovergang. Muren ble modifisert tre ganger; den første «muren» bestod av 12 kilometer med betong, og 137 kilometer med piggtråd.

Berlinmuren - Område 07 - Alt om Berlin - 1

1961-1989 Berlinmuren – Berlin-guide.dk – Danmarks Største

Der var ordre til at skyde, hvis nogen flygtede over muren. Vagterne skød og mere end 200 mennesker mistede livet i forsøget på at komme over muren med stiger, under muren i gravede tunneller, svømmende over kanaler, flyvende i hjemmelavede balloner og igennem muren i lastbiler eller med list.

Visste du dette om Berlinmuren? - GlobetrotterElisa

KissersGalleri: Muren i Berlin.

Muren i Berlin. Vi fandt det 1,5 km lange stykke mur som er tilbage . Det var meget følelsesladet at se alle de billeder som omhandlede adskillelse og savn og politiske meninger om Berlinmuren. Vi kom hen til den”forkerte” side af muren til at begynde med. Og jeg tænkte :Er det det?

25 året for murens fald | Travelfreak.dk

10 E til Berlin: KJENTE STEDER I BERLIN

Denne er av stor symbolverdi for Berlin, ikke minst fordi den ble stående på grensen mellom øst og vest da byen var delt. Den gang var dette en slags ingenmannsland, men ble gjenåpnet 22. desember 1989. Brandenburger Tor markerer østsiden og vestsiden av muren, og ligger ikke langt fra hostelet vårt.

Berlinmuren - Omvisning med en lokalguide i Berlin

Berlinmuren – Vidste du, at – Vild med Berlin

Nov 07, 2014 · Hundredevis af hunde patruljerede ved muren Den indre tyske grænse blev ikke kun patruljeret af bevæbnede grænsevagter. Man brugte også vagthunde, som slog alarm, hvis nogen forsøgte at flygte. Alene i Berlin var omkring 480 hunde med til at vogte grænsen. Muren …

Nyhedsarkiv

Muren rundt, Berlin – Tag en gå- eller cykeltur på Mauerweg

Muren rundt, Berlin – Det er en drøm at gå eller cykle Berlinmuren rundt – Det er en tur på ca. 155 km. Langt det meste er afmærket som Mauerweg

Berlinmuren og CheckPoint Charlie. Hvor finder du muren og hvad skal du se?

Berlin-muren – ubik.dk

Berlin-muren. Berlinmuren (på tysk Berliner Mauer eller bare die Mauer, i DDR kaldt Antifaschistischer Schutzwall «antifascistisk beskyttelsesmur», i det daværende Sovjetunionen kendt som den “Antifascistiske Beskyttelsesvold”) var en adskillende spærring af beton, pigtråd og elektrisk hegn mellem Øst- og Vestberlin.

Grafik: Så svært var det at flygte over Berlinmuren - TV 2

Muren og dens historie – aerenlund.dk

Det er svært at tænke på Berlin uden at tænke på muren, som i godt 28 år forhindrede beboerne i Øst-Berlin i frit at tage til Vest-Berlin eller for den sags skyld resten af verden.Jeg vil i det følgende give en kort sammenfatning af baggrunden for opførelsen af muren og dens historie.

Potsdam | Friluftsliv og andre gleder

Sådan faldt Muren – brik for brik | BT Udland – www.bt.dk

Nov 09, 2014 · Også Berlin, der ligger i den sovjetiske del, bliver delt op i fire zoner. 24. juni 1948: Da Vestberlin ligger i den Østtyske del af landet kunne DDR foretage en effektiv blokade af Vestberlin, Fakta – muren som den stod i 1989. Muren mellem Øst- og Vestberlin var 43,1 kilometer lang.

Berlinmuren

Muren under jorden: De gemte spøgelsesstationer i Berlins

 ·

De gik dog igennem Øst-berlin, og togene måtte derfor krydse grænsen for at nå frem til de resterende stationer i Vest. Man lukkede og slukkede 11 u-bane stationer i Øst, og med undtagelse af de vagter, der bevogtede perronerne, lå stationerne øde hen i alle 28 år. De var såkaldte spøgelsesstationer. Muren …

Berlinmuren | Gyldendal - Den Store Danske

Berlin muren | Hirsch3167’s Weblog

Dec 07, 2010 · Satellitbillede af Berlin. Muren er markeret med en gul linie. Den 45,9 km lange mur gik tværs gennem Berlin og adskilte på en tilfældig måde bydele, som havde udviklet sig gennem århundreder. “Muren” var det vesttyske udtryk; det østtyske “den moderne bygrænse”.

Busrejse til Berlin 5 dage - Gislev Rejser

Muren – Minder om Berlins fortid – Se ferielejligheder og

Muren – Minder om Berlins fortid. Unge udlændinge står undrende foran delene af den berømte Berlinmur og kan næsten ikke tro, at den 43 kilometer lange ’antifascistiske beskyttelsesvold’, som DDR’s ledere kaldte Muren, splittede den tyske hovedstad i mere end 28 år.

berlinmuren Archives - Claus Alvdahl Hansen's BlogClaus Alvdahl Hansen\'s Blog

Östberlin – Wikipedia

Muren öppnas – Berlin återförenas. Östberlin i mitten av 1989. I bakgrunden syns Palast der Republik och Fernsehturm. Den 9 november 1989 var gränsövergången Bornholmer Strasse i stadsdelen Prenzlauer Berg den första som lämnades öppnen för DDR:s medborgare. Övergångarna öppnades som brukligt vid större helger för västtyskar

Vild med Berlin - Part 2

Murens fald | Gyldendal – Den Store Danske

Muren faldt ikke i bogstavelig forstand den 9. november, grænsebomme blev hævet eller væltet, Muren blev besteget og forceret, men betegnelsen Murens fald satte sig hurtigt fast som dækkende, selv om den konkrete betonmur først blev revet ned langt senere. Læs videre om Berlinmuren.

Aldri mer jernteppe og deling av Europa -Trønder-Avisa

Grafik: Så svært var det at flygte over Berlinmuren - TV 2

Webb-TV - Se Muren som delade Berlin, dokumentär i SVT Play

Berlinmuren - fra start til fall | iEuropa

Berlinmuren

Berlinmuren – Store norske leksikon

Berlin Muren

Berlinmuren – Store norske leksikon

Freden og angsten | Gyldendal - Den Store Danske

rmany | Henriks Rejseblog

Berlinmuren | faktalink

Berlinmuren

Berlinmuren - Vidste du, at...

Berlinmuren. Myter om Berlinmuren | Virkelighed og Myter

Berlinmuren faller! (BraBok)