nepals hovedstad, Rejser til Kathmandu

Nepals hovedstad, Kathmandu, er først og fremmest byen, hvor trekkere og bjergbestigere fra hele verden flokkes og mødes for at planlægge eventyret og ekspeditionen til de storslåede Himalaya-bjerge, der ligger lige omme i byens ‘baggård’. Find din rejse til Kathandu og oplev Himalaya med KILROY!

nepals hovedstad, Nepal og Bhutan

I dag skal vi se nærmere på Katmandu, som ud over at være Nepals hovedstad også er landets største by, med 990.000 indbyggere. Vi begynder ved den gamle bydels Durbar Square, hvor vi finder nogle af de smukkeste pagoder: den store Kasthamandap-pagode – bygget i 1625 af træet fra ét eneste træ – Shiva-Parvati-templet og Hanuman Dhoka, der er det gamle kongepalads.

Nepals tidligere hovedstad Bhaktapur bugner med spændende historiske seværdigheder, og så er den ikke tilnærmelsesvis så hektisk og larmende som den nuværende hovedstad Katmandu. Stort set alle besøgende i Nepal tilbringer et par dage i landets hovedstad Katmandu.

Nepal er beliggende i Himalaya bjergkæden uden adgang til havet. Det består af 3 klart definerede geografiske regioner: det frugtbare og tropiske lavland Tarai, det centrale højland med græsgange og skove, samt Himalaya bjergene der rummer nogle af jordens højeste tinder.

Velkommen til Nepals hovedstad: Kathmandu! Efter I er landet bliver I hentet af jeres chauffør i lufthavnen, som kører jer til jeres første hotel. I tilbringe de næste 2 nætter i den travle og stemningsfulde hovedstad.

Nepal er et fattig land med storslået natur. Landets politiske situation har i årevis været ustabil. I juni 2008 blev landet republik, men arbejdet med en ny grundlov trækker ud.

Nepal er en republikk i Asia som grenser til Kina i nord og til India i vest, sør og øst. Det er et fjelland og nord i landet ligger verdens høyeste fjell, Mount Everest. Landet er fattig og jordbruk er viktigste næringsvei. 80 prosent av befolkningen stammer fra Nord-India, mens resten har tibetansk-mongolske røtter. Nepal er en gammel selvstendig stat.

I Nepals menneskefyldte hovedstad kan man finde ro i byens mange templer, der engang var mere talrige end borgernes huse. Information besøgte Kathmandu og tog sydpå til buddhismens udspring

En dreng i Nepals hovedstad, Kathmandu, bliver sprøjtet med et desinficerende middel som led i myndighedernes indsats for at bremse smittespredning. Lørdag har Nepal registreret det første officielle dødsfald som følge af Covid-19. (Arkivfoto).

nepals hovedstad, Nybagt mor er Nepals første officielle coronadødsoffer …

En dreng i Nepals hovedstad, Kathmandu, bliver sprøjtet med et desinficerende middel som led i myndighedernes indsats for at bremse smittespredning.

En dreng i Nepals hovedstad, Kathmandu, bliver sprøjtet med et desinficerende middel som led i myndighedernes indsats for at bremse smittespredning. Lørdag har Nepal registreret det første officielle dødsfald som følge af Covid-19. (Arkivfoto). Foto: Navesh Chitrakar/Reuters

Nepals hovedstad Kathmandu er den by i verden, hvor indbyggerne er i størst fare for at dø i et jordskælv. Tag med til byen, der allerede inden katastrofen er blevet døbt ”Det næste Haiti.” De smalle gyder i Kathmandu er et spindelvæv af kringelkroge.

Indbyggerne i Nepals hovedstad, Kathmandu, er stadig bange for efterskælv, og mange sover stadig på gaden, fortæller en dansk nødhjælpsarbejder.

Landets hovedstad er en smeltedigel af farve-, dufte- og sanseindtryk. Kommer du tilmed under den farverige hindu Holi-festival, risikerer du, at det bliver en særdeles farverig omgang idet de lokale går på gaden og kærligt kaster farve og vand på hinanden.Med eller uden farvefestival er der et væld af spændende seværdigheder i Kathmandu.

30 år og stifter og daglig leder af Changing Stories. Har en bachelor i digital design fra Aarhus Universitet. Bor i Nepals hovedstad, Kathmandu, og gift med Reshma Singh. René Jøhnkes bedste råd. Jeg har det ambivalent med at give råd. Dog er jeg sikker på, at meningsfuldt arbejde kan findes i

Dag 1 Ankomst til Nepals hovedstad Kathmandu. Ved ankomsten til Kathmandu bliver I modtaget i lufthavnen af vores nepalesiske samarbejdspartner. Når bagagen er læsset på bussen, kører I gennem den hektiske by til jeres hotel, som ligger i den charmerende bydel Thamel.

Nybagt mor er Nepals første officielle coronadødsoffer 29-årig kvinde, som for nylig havde født et barn, er som den første person i Nepal bekræftet død af Covid-19. En dreng i Nepals hovedstad, Kathmandu, bliver sprøjtet med et desinficerende middel som led i myndighedernes indsats for at