ondt i navlen, Irritabel tyktarm, ondt i maven, mavesmerter, øvelser og …

Forfatter: Ívar Dagsson, Doktorgrad i Osteopati, B.Sc. Fysioterapi, INS behandler. Fagligt opdateret: 17.07.20 Irritabel tyktarm (Irritable Bowel Syndrome – IBS) er muligvis ikke en egentlig sygdom, men en betegnelse for en række almindeligt forekommende symptomer fra den nedre del af mave-tarmkanalen såsom mavesmerter, oppustethed og vekslende afføring.

ondt i navlen, Lommelegen

Ser at ubehaget rundt navlen din bekymrer deg endel, men utifra hva du forteller virker det som om din lege har gjort de riktige grepene for å utelukke sykdom. Ofte vil man komme til situasjoner hvor man ikke kommer helt til målet med å si hva et symptom skyldes, og ofte vil det være like viktig å finne ut hva det IKKE er, altså utelukke sykdom som kreft, tarmsykdom, brokk etc.

Ondt ved navlen: Jeg har s helvedes ondt i musklerne p hjre side af maven, fra navlen og ud. Jeg kan tnke at det er muskeldeling, men Jeg har igennem flere mneder haft stikkende smerter, der kommer og gr. Det er som om, at der sidder en lille knude i mit underliv tt p navlen sikkert et Hvorfor gr det ondt at have blrebetndelse.

jaaa. som overskriften siger har jeg ondt i navlen? hvorfor det?? er der andre af jer der har prøvet det?? det er som om det niver i den, kan ikke rigtig beskrive det.. kram

Ondt i maven. Vores fordøjelsessystem har sit eget styringssystem, der altid er aktivt, uanset om du har ondt i maven eller ej. Systemet befinder sig i vores tarme og reagerer på temperaturer, tryk og kemi. Mavesystemet styres overordnet gennem det parasympatiske nervesystem, der stimulerer forskellige funktioner af tarmsystemet.

Får du mavepine, der begynder omkring navlen eller opadtil, hvorefter smerterne efter få timer vandrer ned i højre nedre del af maven, og forværres ved bevægelse, så har du sandsynligvis blindtarmsbetændelse. Smerterne tiltager normalt efter et døgn, og det er vigtigt at komme til lægen hurtigst muligt. Blindtarmen fjernes ved operation.

Igår fik jeg lidt pludseligt ondt i maven. Det startede stille og roligt, og troede bare at det var fordi jeg havde spist for meget (Det kom lige efter frokost.) Hen af dagen fik jeg flere og flere smerter, og omkring aftensmad kunne jeg næsten ikke holde det ud. Smerterne sidder lige under navlen, og lidt til højre.

Nu har jeg haft smerterne siden i går middag, så næsten 24 timer. Når jeg tisser, hvor jeg “giver slip” på musklerne i underlivet, så gør det ondt. Det er ikke blærebetændelse, for det ved jeg hvordan føles. Det er smerter under navlen. Nogle der kender til dette? Jeg tager mini-piller, har jeg gjort i halvt år nu.

Jeg håber nogen kan hjælpe mig, da jeg igen igen har SÅ ondt. Det er sket et par gange inden for 1½ måned at det gør så gudsjammerligt ondt i venstre side. Jeg har været til læge 2 gange, den første gang hos en reserve, der snakkede om at så længe jeg ikke har feber så er alt fint, og senere hos

ondt i navlen, Ondt i maven

Ondt i maven. Vores fordøjelsessystem har sit eget styringssystem, der altid er aktivt, uanset om du har ondt i maven eller ej. Systemet befinder sig i vores tarme og reagerer på temperaturer, tryk og kemi. Mavesystemet styres overordnet gennem det parasympatiske nervesystem, der stimulerer forskellige funktioner af tarmsystemet.

De fleste oplever ind imellem at have ondt i maven. Det behøver ikke altid være et tegn på sygdom, selv om det kan være generende. Lægen kan lytte, se og føle

Det mest udbredte symptom er at få ondt i maven efter et måltid. Smerten kan manifestere sig som: Epigastriske smerter – dvs. smerter mellem brystbenet og navlen; Generelle mavesmerter; Mavesmerter øverst i højre side; Smerter, som stråler op i højre side af brystkassen, ud i højre arm eller ind i ryggen

Ifølge rapporten ser mange danskere ingen grund til at blive tjekket, hvis de hoster i længere tid eller bliver oppustede og får ondt i maven. Men det burde de. For selv om det sjældent er noget alvorligt, kan disse to banale symptomer også være tegn på lungekræft eller kræft i bugspytkirtlen.

Barnet vil næsten altid angive smerten til navlen uafhængig af, hvor i maven sygdomsprocessen sidder. Typiske symptomer på mavesmerter hos børn over 5 år: Samme symptomer som hos voksne. Læs mere om mavesmerter på sundhed.dk Bemærk: Som forældre er din vurdering af, om barnet har ondt, ofte

Træk vejret ind gennem næsen og få luften så langt ned i maven som muligt. Læg eventuelt dine hænder på maven lige under navlen og mærk, at maven udvider sig, idet du trækker vejret ind. På udåndingen skal du lade underkæben være afslappet. Giv slip på luften ved at give et suk.

– Der kan være flere årsager til, at man kan få ondt i maven, når man har spist for meget. Men ofte hænger det sammen med, at vi er gået lidt for længe uden at få mad, så vi nærmest inhalerer maden og glemmer at tygge den ordentligt, siger ernæringsfysiologen Ann-Christin Hansen til KK.no.

Klik her for at se flere midler mod oppustet mave . For supplerende information henvises til artiklen: midler mod oppustet mave Generelt om oppustethed . En oppustet mave er en tilstand, hvor man føler (og evt. ser), at maven er større end den plejer. Udtrykket oppustet mave bruges om alle unormale hævelser af maveregionen (egentlig abdomen).. Typisk vil en oppustet mave føles oppustet som