rømødæmningen, “Lukningen” af Rømødæmningen

“Lukningen” af Rømødæmningen af bl , Greve , lørdag 30. maj, 2015, 10:29 (1874 dage siden) Jeg har ladet mig fortælle, at da man skulle færdiggøre Rømødæmningen, havde man på grund af den stærke strøm problemer med at få lukket hullet, materialerne blev hele tiden skyllet væk.

rømødæmningen, Bilkøer overalt: Vejene omkring Rømødæmningen lukker …

Rømø: Klokken 10 var de første starter på Lakolk Strand ved årets Rømø Motorfestival. Men ikke alle der ville se løb, kunne være der, for vejene omkring Rømødæmningen pakkede til og

Det er tanken at fortsætte med Rømødæmningen, digerne og Værnemagtens baner, men lad os nu se, om tiden rækker til mere end intentionerne. Ved du noget, tager jeg naturligvis imod. Mvh. BH. Skriv svar 1278 visninger. Skinnevejen på Rømø.

Dæmning mellem fastlandet vest for Skærbæk og Rømø på 9,1 km længde. Byggeriet blev vedtaget i Rigsdagen i 1939, påbegyndt i 1940, og dæmningen blev åbnet 18. december 1948. Prisen var cirka 20 mio. kr. Vejbanen var 6 m bred og blev udvidet til 11 m i 1963-1965. Dæmningen tilhører staten.

Rømødæmningen er oversvømmet og blevet afspærret. Der kom så meget vand ind over kørebanen, at det var mest forsvarligt at lukke dæmningen for trafik. Men det er ikke det eneste sted, der er problemer med vand. Det lave dige i Rejsby-Ballum bliver skyllet over af bølger.

Der er netop fundet den entreprenør, som skal stå for vedligeholdelse af skråningerne på Rømødæmningen. En opgave, hvor der nu tages endnu mere

Rømødæmningen (deutsch Römö-Damm oder Römdamm [ˈrœmdam]) ist ein knapp 9,2 Kilometer langer künstlicher Straßendamm im Nationalpark des dänischen Wattenmeeres, der die dänische Insel Rømø (dt. Röm [ˈrœm]) mit dem Festland bei der Kleinstadt Skærbæk in der Tønder Kommune verbindet. Im Jahresdurchschnitt passieren täglich rund 2900 Autos den Damm (Stand 2011).

Rømø er den vadehavsø, der er lettest at komme til. Det er på grund af Rømødæmningen, der blev bygget før og efter anden verdenskrig. På travle dage kan op i mod 50.000 biler køre over Rømødæmningen, som sikrer Rømø æren af at være den eneste vadehavs ø med fast broforbindelse.

Ved månedsskiftet april-maj i 2003 rastede der omkring 55.000 bramgæs syd for Rømødæmningen. Det er en af de største vilde gåseflokke, der er set herhjemme. De fleste af fuglene i Vadehavsområdet overvintrer, men i hårde vintre trækker de dog længere mod syd.

rømødæmningen, Øretæver i luften ved Rømø

Tønders fungerende politimester Marianne Bager havde mere end nok at se til, da hun lørdag formiddag forsøgte at gyde olie på vandene ved Rømø-dæmningens fastlandsside. Trods vejspærring fra begge sider af dæmningen på grund af orkan-bølgernes livsfarlige underminering af dæmningen ankom den ene tyskregistrerede bil efter den anden fra Rømø til fastlands-spærringen.

DFI main menu Discover the DFI universes . English; Nyheder; Presserum; Medierådet; Viden om Film. Tal & fakta; Forskning; Filmhistorie; Filmdatabasen

Låningsvej ved Rømødæmningen. Foto: Hans Hagge Grøblerender ved Rømødæmningen. Foto: Hans Hagge Intro Rømø er den største danske ø i Vadehavet. Med åbningen af Rømødæmningen i 1948 begyndte nye tider på Rømø. Rømø er den største af de danske Vadehavsøer og den, det er lettest at komme til på grund af Rømødæmningen.

Rømø er forbundet med fastlandet ved Rømødæmningen og er især kendt for øens fantastiske natur. Her finder du blandt andet smukke og nogle af de bredeste sandstrande. Næsten 90% af øen består af natur, og store områder er fredet.

Rømødæmningen (Se alle 151) Sølvhejre. Orthotylus moncreaffi. Billeder med landskaber fra Rømødæmningen . Udsigt. Udsigt. Klik her for avanceret søgning i observationerne: Om www.fugleognatur

Fem på sygehuset efter ulykke på Rømødæmningen. To køretøjer var i eftermiddag impliceret i et uheld ved Rømødæmningen. Vejen blev spærret i begge retninger.

Udvalgte løbere fra syd- og sønderjyske DGI foreninger skal løbe med “guld-depechen” rundt på den 468 km lange stafet-rute langs den gamle grænse. Alle er velkommen til at stå og heppe på løberne, når de kommer forbi på ruten. Find de forskellige etaper lige her.

Ved månedsskiftet april-maj i 2003 rastede der omkring 55.000 bramgæs syd for Rømødæmningen. Det er en af de største vilde gåseflokke, der er set herhjemme. De fleste af fuglene i Vadehavsområdet overvintrer, men i hårde vintre trækker de dog længere mod syd.